Teun Ågren

Achtergrond en Scholing

Teun Ågren (1983) is Acupuncturist, Shiatsu-therapeut en Herbalist met als specialisme het toepassen van TCM bij spijsverteringsklachten, nek-, rug- en schouderklachten en psychische problematiek.

Nadat hij zijn studie Beeldende Therapie in Leiden had voltooid, verschoof zijn belangstelling (die voorheen meer westers georiënteerd was) naar een fysiekere therapievorm vanuit de Oosterse Geneeskunde. Teun is onder meer onderwezen in de Thaise behandelvorm Tok Sen door Mantak Chia (Oprichter van de Universal Healing Tao) in Thailand, de fusie van de 5 elementen door Senior Instructor Barry Spendlove en Life Pulse Massage door Karin Sörvik (Director of the Healing Tao Center). Bij terugkomst startte hij met de scholing voor Chi Nei Tsang, een behandeling van de buik voor zowel psychische als fysieke klachten.

Na zijn scholingen werd de weg vrijgemaakt om te starten met de 3-jarige opleiding ‘Shiatsu Therapie’ aan de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, welke hij Cum Laude afsloot. Drie jaar daarna behaalde hij het diploma tot Acupuncturist en het jaar daarop die voor Herbalist. Nog steeds gaat hij regelmatig terug naar zijn docenten om zich bij te scholen. Daarnaast is Teun getraind door Jean Haner; auteur en specialist op het gebied van de spirituele kant van TCM via ‘readings’ van het gezicht (Face Reading) en iemands geboortedatum (Nine Star Ki Reading).

Een belangrijk uitgangspunt in zijn werk is mensen helpen zich bewust te worden van hun innerlijke patronen en hen handvatten te geven om de fysieke en psychische gezondheid weer in balans te brengen. Naast zijn werkzaamheden als therapeut is hij als counselor verbonden aan Praktijk ‘Two Unite’, waar hij samen met zijn collega Caroline ‘relatie- en gezinscounseling’ aanbiedt.

Teun is half Zweeds, half Nederlands en de gelukkige vader van zijn tweelingdochters. In de natuur wandelen, is zijn grote hobby, daarnaast beoefent hij Qigong, Ashtanga yoga en houdt hij van tennis.

Praktijk Organ Balance
De Witte Raaflaan 106
2204 BK Noordwijk
Nederland


Telefoon
+31 (0) 683 353 134


Email
Teun@organbalance.nl


 

Caroline Ågren

Energy Clearing

Energy Clearing is als acupunctuur voor de geest.

Elk object, elke plaats en elk levend wezen heeft energie. Deze energie kan worden omschreven als de sfeer die je ervaart als je in de buurt van een persoon of in een ruimte bent. Sommige plaatsen worden bijvoorbeeld bijna altijd geassocieerd met goede vibes, zoals het strand, een waterval of een nationaal park. Dan zijn er plekken waar je binnenloopt en je kunt niet wachten om te vertrekken, zoals een verwaarloosde buurt of een drukke metro. Hetzelfde geldt ook voor mensen.

We kunnen zien wanneer iemand goede vibes (positieve energie) of slechte vibes (negatieve energie) afgeeft. En laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal momenten gehad waarop we zelf slechte vibes afgeven! Waarom gebeurt dit? Omdat we mens zijn en onze gedachten, gevoelens en ervaringen ons en onze energie beïnvloeden. Telkens wanneer we een gedachte of een gevoel hebben, laat het een kleine afdruk achter op onze energie, die vervolgens in de wereld wordt geprojecteerd. Hoe sterker de gedachte of het gevoel, hoe sterker de afdruk. Dus als we ons keer op keer zorgen maken over iets, een traumatische ervaring hebben, of zelfs luisteren naar nieuws dat ons bang maakt, kan dit allemaal onze energie blokkeren om te stromen.

Wanneer onze energie geblokkeerd is, kunnen we ons moe, vastgelopen, angstig, verdrietig, ziek of een groot aantal andere negatieve gevoelens voelen die het moeilijk maken om te functioneren. In een persoonlijke Energy Clearing maak ik contact met jouw energie en hef ik zachtjes lagen van vastzittende energie op, waardoor ik weer balans in je leven breng. Energy Clearing kan je helpen recente stress te verminderen, oude problemen los te laten, liefde en vreugde te vergroten en nieuwe mogelijkheden in je leven te brengen. Veel mensen voelen hun energie veranderen tijdens een sessie. Sommige mensen ervaren kort na een sessie hele duidelijke veranderingen en anderen voelen de effecten na verloop van tijd subtieler.

Face Reading

Wat is Face Reading?

Face Reading is een oude tak van de Chinese geneeskunde die meer dan 3000 jaar oud is. Lang geleden ontdekten onderzoekers in China dat ze niet alleen ziektes konden diagnosticeren met Face Reading, maar dat ze ook iemands persoonlijkheid, hun voorkeuren en antipathieën konden begrijpen, en wat ze nodig hadden om gelukkig te zijn in het leven, relaties en carrière. Een gepersonaliseerde vorm van therapie werd geboren, die mensen begeleidde om een leven te leiden dat was afgestemd op hun natuurlijke patronen.

Met behulp van deze oude wijsheid lees ik de kenmerken in je gezicht als een kaart en help ik je om op basis hiervan te navigeren. Een enkele sessie kan al een eye-opener zijn, hoewel mensen over het algemeen graag meerdere sessies ontvangen om het over de uitdagingen van hun leven te hebben.