Teun Ågren

Teun Ågren (1983) is Acupuncturist, Shiatsu-therapeut en Fytotherapeut met een achtergrond in zowel westerse als oosterse behandeltechnieken.

Nadat hij in 2010 zijn studie Beeldende Therapie in Leiden voltooide, verschoof zijn belangstelling naar meer fysieke therapievormen vanuit de Chinese Geneeskunde. Teun werd onder meer onderwezen in de buikbehandeling Chi Nei Tsang door Mantak Chia (oprichter van de Universal Healing Tao) in Thailand, de fusie van de vijf elementen door senior instructeur Barry Spendlove en Life Pulse Massage door Karin Sörvik (oprichtster van de Healing Tao Society in New York).

Na zijn scholingen in het buitenland werd de weg vrijgemaakt om te starten met de 3-jarige opleiding Shiatsu Therapie aan Qing-Bai in Amsterdam, welke hij Cum Laude afsloot. Drie jaar daarna behaalde hij het diploma tot Acupuncturist en het jaar daarop die voor Fytotherapeut.

Een belangrijk uitgangspunt in zijn behandelingen is mensen helpen om zich naast hun fysieke welzijn bewust te worden van psychische patronen. Hij geeft daarbij concrete handvatten om de algehele gezondheid in balans te brengen. Naast zijn werkzaamheden als therapeut biedt hij samen met zijn vrouw Caroline Ågren counselingsessies op basis van de vijf elementenleer aan.

Teun is half Zweeds, half Nederlands en de gelukkige vader van tweelingdochters. In de natuur wandelen met zijn twee honden is zijn grote hobby. Daarnaast sport hij graag.

Caroline Ågren

Caroline Ågren (1984) is holistisch therapeut, gezondheidscoach en counselor op basis van de vijf elementenleer binnen de Chinese Geneeskunde  met een achtergrond in regressie- en reïncarnatietherapie. 

In 2012 studeerde zij af als regressie- en reïncarnatietherapeut aan opleidingsinstituut TranceArt waar zij onder meer werd onderwezen door Bertien van Woelderen en Jos Olgers. Na TranceArt volgden zij verschillende trainingen via het programma ‘Four Winds Society’ in Chili bij psycholoog en medisch antropoloog dr. Alberto Villoldo. Hier werd zij geschoold op het gebied van de energetische geneeskunde gecombineerd met moderne inzichten op het gebied van voeding en supplementatie. 

Het ingeslagen pad van de natuurlijke geneeswijzen werd vervolgd doordat zij in aanraking kwam met de eeuwenoude Chinese behandelmethode van ‘Energy Clearing’. Met deze behandeling wordt er op subtiele wijze gewerkt met gestagneerde ‘qi’  op vijf verschillende lagen van het energiesysteem.

Al van kinds af aan heeft Caroline een grote interesse gehad in de dynamiek van de psyche van mensen. Ze vroeg zich altijd af waarom mensen doen wat ze doen en wat zorgt voor meer innerlijke balans. Het is haar intentie om vanuit een liefdevolle openheid mensen te helpen om hun eigen energiesysteem in harmonie te brengen en hiermee de relatie te verbeteren met zichzelf, anderen en hun omgeving.

In haar privé-leven is zij gelukkig getrouwd met Teun Ågren en werkt zij samen met hem in de praktijk. Ze wandelt graag met haar rescue-hondje Nala en Leonberger Harrie. De verbinding met de natuur vindt zij erg belangrijk, evenals voldoende beweging, volwaardige voeding en dankbaarheid voor al het mooie dat het leven biedt.

Praktijk Organ Balance
De Witte Raaflaan 106
2204 BK Noordwijk
Nederland


Telefoon
+31 (0) 683 353 134


Email
Teun@organbalance.nl