Cupping-therapie

Bij Cupping worden glazen of silicone bekers op de huid geplaatst die daar een vacuüm in huid en bindweefsel in werking zetten. Het is een techniek die als een van de beste werkt op de doorbloeding en het opheffen van stagnaties en in dat opzicht effectief bij pijnverlichting. Na de Cupping-therapie zal de huid lichtelijk gloeien als gevolg van de stijging van de temperatuur van huid en spieren door de toename van de bloedstroom.

Voordelen van Cupping-therapie

Cupping zorgt voor een verbetering van de bloedsomloop, een stijging van de huidtemperatuur, de bevordering van het metabolisme in huidweefsel, een betere werking van zweet en talgklieren en voldoende toevoer van voedingstoffen naar de weefsels. Andere effecten zijn dat het gestagneerd oud bloed, toxische stoffen en/of externe pathogenen (denk hierbij ook aan 'kou vatten') uit de huid kan verwijderen. Het functioneren van bloedvaten in de spieren wordt geactiveerd als reactie op de stimulatie van de onderhuidse capillaire bloedvaten. De verwijding van bloedvaten in de spieren vergemakkelijkt de bloedstroom en heeft effect op stijve spieren, doordat congestie/ophoping van bloed wordt tegengegaan. Bovendien vergemakkelijkt het de stroom van lymfe.

Deze krachtige behandelmethode is recentelijk opnieuw in de belangstelling komen te staan doordat sporters op de Olympische Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro er dankbaar gebruik van maakten om hun prestaties te verbeteren.

~ Niets beweegt qi en bloed sneller dan Cupping ~