Toegankelijk voor iedereen

Deze praktijk wil de mogelijkheid bieden om toegankelijk te zijn voor iedereen, dus ook voor mensen met auditieve, visuele en/of andere fysieke beperkingen. Ik heb jarenlang gewerkt met cliënten met verschillende soorten beperkingen. Hieronder kort een overzicht met de veelvoorkomende beperkingen en hoe ik tracht de praktijk voor iedereen toegankelijk te maken.

Visuele beperking

De website is geoptimaliseerd zodat cliënten met een visuele beperking door de website kunnen navigeren en toegang hebben tot alle informatie. Indien gewenst kunt u opgehaald en afgezet worden bij NS-station – de Vink (welke op 3 minuten afstand lopen ligt) of bij een van de busstations in de buurt. Reist u liever met de auto dan kan er gratis geparkeerd worden in de straat. De bestuurder kan in de zitkamer (op de begane grond) dan rustig wachten tot de behandeling is voltooid of het park en winkelcentrum in de buurt bezoeken. De praktijk bevindt zich in een woonwijk, op de tweede verdieping van mijn huis. Ik zal u bij aankomst begeleiden naar de behandelkamer en even kort toelichten waar u gebruik kunt maken van het toilet. In de behandelkamer kunt u vervolgens rustig op een stoel het intakegesprek houden waarna u op een massagetafel behandeld zal worden. 

Auditieve beperking

Ik heb 10 jaar werkervaring met auditief beperkte mensen en certificaten behaald om met gebarentaal te communiceren. Zowel NMG (Nederlands met Gebaren) als NGT (Nederlandse Gebarentaal) behoren tot de communicatiemogelijkheden. Voorafgaand aan de behandeling of daarna kan er indien gewenst via videobellen of Whatsapp overlegt worden; tijdens de intake en behandeling kan er uiteraard gecommuniceerd worden met gebarentaal.

Mobiliteitsbeperking

Het is helaas (nog) niet mogelijk om een lift bij de praktijk te installeren en daarom niet toegankelijk voor cliënten die rolstoelafhankelijk zijn.