Massagepraktijk Organ Balance is een praktijk aan huis, gevestigd in Leiden dichtbij treinstation de Vink. Binnen de praktijk kunt u terecht voor de behandeling van orgaangerelateerde klachten. Hierbij kunt u denken aan klachten binnen het maag-darmstelsel, hart en vaatstelsel, ademhalingsstelsel en het zenuwstelsel. Naast deze klachten kunt u terecht voor klachten aan spieren, pezen en gewrichten die bijvoorbeeld ontstaan zijn door overbelasting. Tijdens een intake wordt besproken bij welke massagevorm u het meeste baat kunt hebben.    

Voorlichten, adviseren en ondersteunen in preventie of herstel van klachten....

Gezondheid is afhankelijk van meerdere factoren. Deze bestaan onder meer uit de conditie van het lichaam, constitutie en voeding. Op psychisch gebied bestaan deze uit emoties die hinderlijk zijn en/of stressoren thuis of op het werk. Deze kunnen allemaal van invloed zijn op het ervaren van ons gevoel van psychisch en fysiek welzijn. De praktijk wil daarom een plek bieden waar een brede kijk op gezondheid het uitgangspunt is.

Vitaliteit-vermoeidheid, vervulling-leegte, rust-onrust….

Een greep uit tegenstellingen die we allemaal wel in meer of mindere mate hebben ervaren. Een mens kan zich hier tussen verplaatsen. Teveel naar één kant leidt tot ziekte. Een juiste balans tussen deze tegenstellingen biedt gezondheid. De Chinese geneeskunde brengt een helpende hand met het bevorderen en herstellen van deze balans, vertaald in het begrip ‘homeostase’. Aangezien gezonde organen deze homeostase kunnen bieden en een therapeutische massage de bevordering ervan beoogt, is hieruit dan ook de naam ‘Organ Balance’ voortgekomen.