Acupunctuur

Acupunctuur is een effectieve behandeling voor chronische en acute klachten. Als behandelmethode maakt het deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde en is gebaseerd op het eeuwenoude principe van het in evenwicht brengen van yin en yang. Als dit evenwicht verstoord wordt, kan er een probleem ontstaan. Acupunctuur kan de gezondheid herstellen door acupunctuurpunten op de meridianen van het lichaam te stimuleren. Het is dankzij het complexe netwerk van meridianen en bloedvaten dat Qi en bloed naar elk deel van het lichaam worden getransporteerd. Alle organen, weefsels en zintuigen worden gevoed, versterkt en verjongd.

Een acupunctuurbehandeling

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van speciale, dunne acupunctuurnaalden. Tijdens een behandeling worden specifieke punten op het lichaam aangeprikt. Deze punten zijn afhankelijk van de klacht. Elk acupunctuurpunt heeft een unieke combinatie van eigenschappen. Door de juiste, zorgvuldig gekozen combinatie van punten aan te prikken, wordt je lichaam meer in balans gebracht. Hierdoor verminderen de klachten en ervaar je meer vitaliteit en ontspanning.

Er zijn verschillende behandelmethoden met acupunctuur. In deze praktijk worden twee specifieke behandelmethoden gebruikt:

Klassieke acupunctuur
Acupunctuur volgens de Balansmethode

Elke behandelmethode heeft zijn eigen toepassingen en toepassingen. Op basis van de intake bepalen we samen welke behandelmethode het beste bij u past. Acupunctuur is nu een van de meest populaire therapievormen die ook kunnen dienen als aanvulling op behandelingen in de westerse geneeskunde.

Is acupunctuur effectief?

Acupunctuur is effectief gebleken bij de behandeling van darmklachten, hoofdpijn, rugpijn en vele andere klachten:

allergieën
astma
depressie
darmklachten
duizeligheid
epilepsie
fibromyalgie
gynaecologische klachten
hoge bloeddruk
misselijkheid
pijn
slapeloosheid
vermoeidheid

Erkend door zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten via de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het gekozen zorgpakket. Als behandelingsvorm valt deze therapie onder de complementaire geneeskunde. Praktijk Organ Balance is aangesloten bij de beroepsvereniging ‘LVNT’.