Acupunctuur

Acupunctuur is een effectieve behandeling voor chronische en acute klachten. Als behandelmethode behoort het tot de traditionele Chinese geneeswijzen en is gebaseerd op het eeuwenoude principe van de balans tussen yin en yang. Is deze balans verstoord dan kan er een klacht ontstaan. Acupunctuur kan de gezondheid bevorderen of zelfs herstellen door het stimuleren van acupunctuurpunten op de meridianen van het lichaam. Het is dankzij het complexe netwerk van de meridianen dat qi en bloed naar ieder deel van het lichaam wordt getransporteerd. Alle organen, weefsels en zintuigen worden gevoed, versterkt en verwarmd door qi en bloed.

Een Acupunctuurbehandeling

Bij acupunctuur wordt gebruik gemaakt van speciale, dunne acupunctuurnaalden. Tijdens een behandeling worden specifieke punten op het lichaam aangeprikt. Welke punten dit zijn, is afhankelijk van de klacht. Elk acupunctuurpunt heeft namelijk een unieke combinatie van eigenschappen. Door de juiste, zorgvuldig gekozen combinatie van punten aan te prikken wordt jouw lichaam meer in balans gebracht. Hierdoor nemen de klachten af en ervaar je meer rust en ontspanning.

Vanuit acupunctuur zijn er meerdere behandelmethoden. In de praktijk wordt gebruik gemaakt van 2 specifieke behandelmethoden:

klassieke acupunctuur
acupunctuur volgens de Balans-methode

Elke behandelmethode heeft zijn eigen kwaliteiten en toepassingen. In overleg besluiten wij gezamenlijk welke behandelmethode het beste voor u is. Van de verschillende complementaire therapieën is acupunctuur tegenwoordig een van de meest populaire therapievormen die ook heel goed als aanvulling op behandelingen uit de westerse geneeskunde kan dienen. Blijf niet onnodig met klachten rondlopen en maak een afspraak.

Acupunctuur effectief?

Acupunctuur is effectief bij darmklachten, hoofdpijn, rugpijn en vele andere klachten:

allergieën
astma
depressie
darmklachten
duizeligheid
epilepsie
fibromyalgie
gynaecologische aandoeningen
hoge bloeddruk
misselijkheid
opvliegers
oververmoeidheid
pijn
post-traumatische stressstoornis
prikkelbare darm syndroom
slechte nachtrust
spanning
verkoudheid
vermoeidheid
vruchtbaarheidsproblemen

Erkend door zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars vergoeden deels of geheel de acupunctuur vanuit de aanvullende verzekering. Dit verschilt per zorgverzekeraar en het gekozen zorgpakket. Als behandelvorm valt deze therapie onder de complementaire geneeswijzen. Praktijk Organ Balance is aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT.